YILDIRIM BEYAZIT MAHALLESİ 1. ETABINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
05 Mart 2021

YILDIRIM BEYAZIT MAHALLESİ 1. ETABINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Yıldırım Beyazıt’a yeni bir soluk geliyor

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Yıldırım Beyazıt Mahallesi 6 blokluk 1. etabında kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi kanal boyunda planlı yapılaşmanın gerçekleştirilmesi için kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağını söyleyen Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüme önem veriyoruz. Bu kapsamda farklı alanlarda da çalışmalarımız devam ediyor. Yıldırım Beyazıt'taki 1. etap kentsel dönüşüm çalışmasına başlıyoruz. Vatandaşlarımız bizlere başvurarak kendi aralarında çözemedikleri mülkiyeti kendilerine ait olan arsalar ve eski gecekondularla ilgili yardım istediler. Bu kapsamda yüzde 90’ın üzerinde kendileriyle anlaşma sağlayarak güzel bir çalışma ortaya çıkardık. 6 bloktan oluşan, 2+1, 3+1 ile 4+1 dairelerin olduğu Yıldırım Beyazıt'a yeni bir çehre katacak bir çalışmaya başlıyoruz. Mecliste kararımızı da aldık anlaşma aşamasındayız. İnşallah burada yapacağımız çalışma Yıldırım Beyazıt'a yeni bir soluk getirecek. Daha sonrasında da 2. etap için belediyemizin çalışmalarını hızlandıracaktır. Dolayısıyla bu yaz bu proje ile anlaşmaları sağlayıp eski binaların yıkımı ile kentsel dönüşüm binalarımızın yapımı başlayacak. Mesai arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Buradaki hak sahibi olacak vatandaşlarımıza da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.