EN
PADİŞAH VE ŞEHZADELERİN GİYDİĞİ DUALI GÖMLEKLER SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI
06 Eylül 2022

Melikgazi Belediyesi iş birliğiyle Tezhip sanatçısı Ayşe Vanlıoğlu tarafından hazırlanan Osmanlı padişahlarının savaşta galip gelmek ve korunmak için giydiği "Kuvve-i İhlas Dualı Gömlekler Sergisi büyük bir ilgi ile Hunat Hatun Medresesi’nde ziyarete açıldı.

Serginin açılış törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve şehir protokolü katıldı. 

Tezhip sanatçısı Ayşe Vanlıoğlu ve Hattat Mehmet Vanlıoğlu'nun da aralarında bulunduğu ekibin 8 yıllık çalışması için teşekkür eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Bugün güzel bir serginin açılışını yapıyoruz. Medresede sergimiz 1 hafta açık olacak. Vanlıoğlu ailesine ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Atalarımızın nasıl giydiğini, savaşa nasıl katıldığını bizim için son derece önemli. Dünyaya damgasını vurmuş Osmanlı’nın savaşa nasıl katıldığı ve yaşam kültürleri bizler için önemli. Osmanlı padişahlarının savaşta galip gelmek, güç elde etmek, şifa bulmak ve nazardan korunmak amacıyla giydikleri dualı gömlekleri bu sergide görebilirsiniz.” dedi.

Sergi sahiplerinden Hattat Dr. Mehmet Vanlıoğlu ise, “Gömlekleri iki kategoride incelemek mümkün. Bir padişah gömlekleri. İkincisi ise tasarım gömlekleri. Padişah gömleklerinin orijinalleri İstanbul Topkapı Sarayında bulunuyor. Padişah gömleklerinde genelde koruma amaçlı Ayetel Kürsi ve Fetih suresi yazılıyor. Biz biraz daha serbest hareket ederek Allah’ın azametini ve gücünü belirten ayet ve duaları yazdık. Bu sergiyi hazırlamamızda bize destek veren Mustafa Palancıoğlu Başkanıma çok teşekkür ederim.” dedi.

Kayseri’de program zenginliği olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Bu tarihi dokuya yakışan bu anlamlı çalışmayı burada düzenleyen değerli başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim. Belediyecilik sadece alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapmak değildir. Kültürel ve sosyal etkinliklerinde düzenlenmesi ayrı bir zenginlik kazandırıyor. Serginin hayırlı olmasını dilerim.” diye belirtti.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “Dualı gömlekler sergisi ne kadar güzel bir isim. İsmi bize çok yakın. İsim kendisine çekiyor. Biz evimizin en baş köşesine dua yazarız, kalbimizde dua vardır. Başka medeniyetlerde dua bu kadar işlenmemiştir herhalde. İşte ecdatda öyle yapmış. Savaşa giderken dualı gömleklerde gitmişler. İmanının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Vanlıoğlu Hocamıza emekleri için çok teşekkür ederim. Bu sergi Kayseri’ye çok yakıştı. Melikgazi Belediye Başkanımıza bizi bu anlamlı sergiyle buluşturduğu için teşekkür ederim.” diye konuştu.

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.