EN
MELİKGAZİ’NİN ÖNÜMÜZDEKİ 20 YILLIK SAĞLIK İHTİYACI GİDERİLİYOR
05 Mart 2021

MELİKGAZİ’NİN ÖNÜMÜZDEKİ 20 YILLIK SAĞLIK İHTİYACI GİDERİLİYOR

 

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ile birlikte Melikgazi ilçesindeki sağlık yatırımlarını masaya yatırdı. 11 mahalleye yapılacak olan aile sağlığı merkezleri ile Melikgazi’de 15-20 yılın sağlık ihtiyacı giderilecek.

Sağlık Müdürlüğü ile ilçede ihtiyaç olan yerlere sağlık merkezleri yapılacağını vurgulayan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’miz 600 bin nüfusla Kayseri'nin en kalabalık ilçesi. Bundan dolayı sağlık ocaklarının çok iyi planlanmış olması ve vatandaşa en iyi şekilde hizmete sunulması önemli. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğümüz ile yoğun mesai harcıyoruz. Birlikte el ele vererek Melikgazi’nin sağlık ihtiyaçlarını 2 yıldır yoğun bir şekilde karşılıyoruz. Birçok sağlık ocağının yerini belirledik. Yapımı tamamlanan, yapılacak olan ve yapım aşamasında olanlar var. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde Tınaztepe’deki sağlık ocağımızın açılışını yapacağız. İnşallah Bahçelievler Mahallesi'ndeki sağlık ocağımızın şu anda kabası bitti, ince işine başlandı. Sakarya Mahallemizde ise bir sağlık ocağımızın yeni projesi bitti temel atma aşamasına gelindi. Yeşilyurt Mahallesi'nde Yeşilyurt TOKİ ve İldem bölgesine hitap edecek güzel bir sağlık ocağı ile ilgili de imar çalışmalarımız bitti. İnşallah oraya da bir aile sağlık merkezi kazandıracağız. Bir de Germir’de özellikle hem Sivas Caddesi bölgesine hem Yıldırım Beyazıt bölgesine hitap edecek güzel bir aile sağlık merkezini de inşallah kazandıracağız. Hem kentsel dönüşümün yoğun bir şekilde devam etmesinden dolayı hem de yoğun bir ihtiyacın olmasından dolayı Kazım Karabekir bölgesine güzel bir sağlık ocağı yapacağız. Yeniköy Mahallesi Hürriyet bölgesinde aile sağlık merkezi ihtiyacı vardı. Yeniköy'de projesi çizim aşamasında olan bir aile sağlık merkezi planımız var. Anbar Mahallesi’nde kentsel dönüşümü yapmıştık; o bölgede bir sağlık merkezi ihtiyacı vardı. İnşallah Anbar’a da önümüzdeki yıl bir aile sağlık merkezini kazandıracağız. Gültepe Mahallesi’ne de inşallah bir aile sağlık merkezini kazandırmak üzere çalışma yapıyoruz. Ayrıca Danişment Gazi Mahallesi'nde İl Sağlık Müdürlüğümüz 112 Acil Sağlık Merkezi yapacak. Melikgazi’mize Hayırlı olsun.” dedi.

Melikgazi ilçesinin önümüzdeki 15-20 yıllık sağlıkla ilgili ihtiyacını giderecek büyük bir sağlık çalışmasının son aşamasına geldiklerini söyleyen Başkan Dr. Palancıoğlu, “İnşallah 2021 ve 2022 yılında yapacağımız çalışmalarla artık Melikgazi’de aile hekimliği ve aile sağlık merkezi ile ilgili yeni bir ihtiyacın kalmayacağını düşünüyoruz.” diye belirtti.

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.