MELİKGAZİ'DEN DEPREMZEDELER İÇİN 2000 ADET HİJYEN PAKETİ
09 Mart 2023

Depremin yaralarını sarmaya devam eden Melikgazi Belediyesi Hatay, Maraş ve Elbistan'da çadır kentlerde yaşayan depremzede vatandaşların kişisel temizliği için gerekli olan hijyen paketleri dağıttı.

Depremzede vatandaşların barınma, ısınma, gıda gibi ihtiyaçlarının yanında kişisel temizlik ihtiyaçlarının da önemli olduğunu söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı 6 Şubat'ta ilk saatlerden itibaren belediyeler ve tüm kurumlar olarak deprem bölgelerine yardım ulaştırmak için çalışmaya başladık. Melikgazi Belediyesi olarak depremin ilk gününden itibaren gerek teknik destek gerekse 350'ye yakın personelimiz ile deprem bölgelerinde çalışma yapıyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Konteyner duş ve WC'ler ile çadır kent kurduk. Ticaretin canlanması ve hayatın normale dönmesi için Elbistan'a Melikgazi Çarşı kurduk. Alışverişler orada başladı. Belediye olarak elimizden ne gelirse yapıyoruz yapacağız da. Farklı ihtiyaçlar noktasında da yardımlarımıza devam etmemiz gerekiyor. Çadır kentlerde yaşayan depremzede kardeşlerimiz için hijyen çok önemli. Yapılan yardımlara ek olarak Hatay, Maraş ve Elbistan'daki depremzede vatandaşlarımız için 2000 adet hijyen paketi hazırladık. İçerisinde dezenfektan, ıslak mendil, sıvı sabun, el kremi, banyo lifi, banyo havlusu, tarak, tırnak makası, diş macunu, diş fırçası bulunuyor. Kişisel temizlikleri için kullanabilecekleri hijyen paketlerimizi bölgelere dağıtmaya devam edeceğiz. Melikgazi olarak destek olmaya yaraları birlikte sarmaya devam edeceğiz." dedi.

Çadır kentlerde yaşayan vatandaşlar ise bu nazik düşünceleri için Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür ettiler.