MELİKGAZİ’DE “SIFIR ATIK MASKOTLARI” ÇOCUKLARI EĞİTİYOR
25 Şubat 2022

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, sıfır atık ve geri dönüşüm konusunda sıfır atık maskotları ile öğrencilere çevre bilincinin verildiğini söyledi.

Sıfır Atık Eğitim Maskotları ile geri dönüşümde bir farkındalık oluşturacaklarını ifade eden Başkan Dr. Palancıoğlu, “Okullarla yaptığımız işbirliği ile öğrencilerimize sıfır atık eğitimleri vermeye devam ediyoruz. Besime Özderici İlkokulu’nun ‘Çevre Dedektifleri Projesi’ kapsamında Besime Özderici İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine dağıttığımız mavi geri dönüşüm poşetlerimize atık malzemeleri topladılar. Kendi elleriyle geri dönüşüm kamyonlarımıza atıklarını yüklediler. Sonrasında öğrencilerimizin toplamış olduğu geri dönüşüm malzemelerinin tesisimizde ayrıştırılmasını uygulamalı olarak gördüler ve burada sıfır atık eğitimi aldılar. Öğrencilere geri dönüşümün çevremiz, geleceğimiz ve dünyamız için ne kadar önemli olduğu anlatılarak bu konuda neler yapılabileceği öğretildi. Tesisimizde sıfır atık maskotlarımız da çocukların oldukça ilgisini çekti. Ayrıca tesisin uygulamalı çalışması lego tesis projemiz üzerinde uygulamalı olarak anlatıldı. Yapılan bu etkinlikle çocukların doğal varlıkların korunması, doğa dostu tüketim alışkanlıkları, atık yönetimi gibi konularda farkındalık geliştirmeleri ve sıfır atık yaklaşımını tanımaları amacıyla hazırlandı. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Daha temiz bir çevre ve geri dönüşüm için çalışmalarımız devam edecek.” dedi.