MELİKGAZİ’DE ÇİFTÇİLERE DAĞITILAN YERLİ TOHUMLAR HASAT EDİLDİ
19 Eylül 2022

Melikgazi Belediyesi’nin Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği içinde, yerli tohum seferberliği kapsamında tarım arazilerinin etkin kullanımı için çiftçilere dağıttığı yerli nohutlar hasat edildi.

Çiftçileri arazinin etkin kullanımına teşvik etmek ve tarım arazilerini korumak istediklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Ekim zamanı dağıtımını yaptığımız nohut tohumlarımızın hasat edildi. Sofralardaki yerini alacak. Bizlerde kurumlar olarak üreticilerimizin maliyetlerini azaltarak gelir seviyelerini artırmak istiyoruz. Tohumlarımızı ürüne dönüştürerek arazilerin etkin kullanımına teşvik ediyoruz. Yerli ve milli çeşidimiz azkan nohut tohumluklarımızın hem çiftçilerimiz hem de Melikgazi’mize bereket getirsin. Çiftçimiz için bu destekler çok önemli ve kıymetli. Her sene ürünlerimizin dağıtımını yapmaya devam ederek çiftçilerimize destek olmayı amaçlıyoruz. Gürpınar, Büyükbürüngüz, Küçükbürüngüz, Subaşı, Turan, Gesi Bağları, Kayabağ, Güzelköy, Yeşilyurt, Bağpınar, Sarımsaklı ve Ağırnas’a dağıtmış olduğumuz nohutlardan yaklaşık 240 ton kadar nohut hasat edildi. Çiftçilerimizin üretimini artırmak için çorbada bizim de tuzumuz olsun istiyoruz. Muhtarlarımıza, tarım müdürlüğümüze, Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüze ve çiftçilerimize emekleri için teşekkürlerimi iletiyorum. Tarıma belediye olarak destek olmaya davam edeceğiz.” dedi.