Melikgazi
Belediyesi’nin vatandaşlara salçalarını nezih ve steril ortamda yapma imkanı
sağlayan “Salça Kaynatma Günleri Etkinliği” 1,5 ayın sonunda rekor katılımla
sona erdi.
04-14 Ağustos
tarihlerinde Belsin’de, 15-21 Ağustos tarihlerinde Eskişehir Bağları’nda ve 22
Ağustos -07 Eylül tarihleri arasında Mimarsinan Mahallesi Evliyalar Parkı’nda
gerçekleşen “Melikgazi Belediyesi Salça Kaynatma Günleri” ile 4300 aileye
hizmet sağlandı.
1,5 ay
boyunca, 150 belediye personeliyle, 7/24 devam eden Salça Kaynatma Günleri’nden
memnuniyetini dile getiren vatandaşlar, Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr.
Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür ederek etkinliğin önümüzdeki yıllarda da
düzenlenmesi adına talepte bulundu.
Türkiye’de
örneğine az rastlanır etkinlikle vatandaşlara önemli hizmet sağlayan Başkan
Palancıoğlu ise, Salça Kaynatma Günleri’nin ilerleyen dönemlerde de devam
etmesini istediklerini belirterek şunları söyledi:
“Melikgazi’mizde
farklı, ince düşünülmüş, vatandaşın yüzünü güldüren hizmetlerimizin ardı arkası
kesilmiyor şükür. Bu hizmetlerimizden biri de “Salça Kaynatma Günleri”.
Melikgazi Belediyemiz tarafından özel olarak tahsis edilen alanlarda
vatandaşlarımız salçalarını yaparken sosyalleşme ve eğlenme imkanına da sahip
oluyorlar. Mahalle aralarında, is, pis, koku ve dumanla diğer vatandaşlarımızın
rahatsız olmalarının önüne de geçmiş olduk. Özellikle yaz aylarında ülkemizde
meydana gelen can yakıcı orman yangınları ile mücadele kapsamında bilindiği
üzere ilçemizde mangal ve semaver yakmak yasaklandı. Salça kaynatma alanlarımız
tam bu noktada isabetli ve yerinde bir karar oldu. Binlerce vatandaşımız
etkinliğimiz sayesinde bir araya geldi, birlik ve beraberlik bağlarını
güçlendirdi. Allah tekrarını yapmayı nasip eylesin. Ben emeği geçen mesai
arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ile gece gündüz çalıştılar.
Etkinliğime katılan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Güzel dilekleri
bizleri mutlu ediyor.”
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır.