MELİKGAZİ 500 YILLIK GÖN HAN’A YENİ BİR SOLUK KAZANDIRIYOR
28 Aralık 2022

Son 2 yıldır Gön Han’da restorasyon çalışmalarına devam eden Melikgazi Belediyesi,  yaz sonuna kadar tarihi bölgede büyük bir değişimi yapacak şekilde bölgede hazırlık yapıyor.

Kapalı Çarşı, Vezir Han ve Gön Han olmak üzere tarihi bölgeyi çok güzel bir proje ile ayağa kaldıracaklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu,  “Piri Mehmet Paşa tarafından 500 sene önce yapılan Gön Han’ı tekrar ayağa kaldırıyoruz. 2 yıldır uğraştığımız Gön han projemizde inceleme yapıyoruz. Kayseri’nin belki de son zamanlarda yapılan en önemli restorasyonu diyebiliriz. En önemli tarih ve kültür mirasının ortaya çıkartıyoruz. 2 sene önce toprak altında olan bir alandı. Burada tüneller, dehlizler ortaya çıktı ve Gön Han’ın orijinal temellerine inmiş olduk. Yaklaşık olarak 6-6.5 metre zemine indik. Dolayısıyla inşallah biz bu yazın sonuna burada büyük bir değişimi görecek şekilde hazırlık yapıyoruz, burayı ayağa kaldıracağız. Gön Han üstü açık bir alan. Burası Kapalı Çarşıya büyük bir nefes aldıracak, büyük bir eser olacak inşallah. Gön Han çok yakında ayağa kalkacak. Çok büyük bir çalışma yapıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yeni çalışmalarımızla birlikte Gön Han’ı Kayserililerin hizmetine sunacağız. Şehir merkezi çok daha güzel bir yer haline gelecek. Hayırlı olsun.” dedi.