EN
KAYSERİ İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ OLAN VAGON ÜRETİMİ İÇİN ERCİYAS HOLDİNG İLE KAYSERİ SERBEST BÖLGE ARASINDA İLK İMZALAR ATILDI
10 Aralık 2022

Kayseri için son derece önemli olan vagon üretimi için Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından Erciyas Holding ile Kayseri Serbest Bölge arasında ilk yatırım imzasını atıldı.

 

Kayseri'nin ihracat üssü haline gelen Kayseri Serbest Bölgesi'nde gerçekleştirilen tüm atılımların, Kayseri’ye ve ülke ekonomisine nice katkılar sağlamasını temenni eden Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Şehrimize ve ülke ekonomimize ciddi ivme kazandıracak, yüksek istihdam ve nitelikli ürün üretme gücü sağlayacak, tamamen ihracata yönelik bu yatırım ile Kayseri Serbest Bölge ulaşım sektöründe önemli bir merkez haline dönüşecek. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kayseri Serbest Bölge,  Türkiye’nin en özel, en yatırım yapmaya değer, ihracatta belli bir konuma gelmiş Serbest Bölgelerinden biri olacak. Büyük bir uğraş ve gayretle çalışarak bu güzel yatırımın şehrimizde başlaması için çaba harcadık. Bu yatırımın şehrimize yapılmasında yatırımcımız Ahmet Erciyas Bey’i motive ederek Kayseri’ye bu yatırımı yapmasını teşvik eden Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki Bey’e teşekkür ediyorum. Bu yatırımın öncülük edeceği diğer yan sanayiler ve yan sektörler şehrimizin ülke ekonomisindeki payını daha da ileri taşıyacak.” diye ifade etti.

 

Erciyas Holding sahibi Ahmet Erciyas ve oğlu Emre Erciyas ile yaptıkları yatırım görüşmelerini hızlı bir şekilde sonuçlandırdıklarını ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Serbest Bölge’de birlikte çalıştığımız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarım, Sanayi Odası ve Ticaret Odası Başkanlarımız ve yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu önemli yatırımın Kayserimize hayırlı olmasını diliyorum. Buraya sadece vagon üretecek firma değil, aynı zamanda teknolojiyi ve yan üreticileri oluşturacak bir firmanın buraya gelmesini sağlamış oluyoruz. Şuana kadar, Yönetim Kurulu Üyelerimizle, Sanayi Odası ve Ticaret Odası Başkanlarımızla Kayseri Serbest Bölge’nin gelişmesi için büyük işler yaptık. Burada muazzam bir şekilde yatırımlar yapılıyor. Bölge’de 3,5 milyon metrekare gibi büyük bir alanın yollarını yüzde 95’in üzerinde açmış bulunuyoruz. Bu çok önemli bir gelişme sadece yol değil, alt yapısını bitirmek üzereyiz. Arıtma tesisini genişletmek üzere çalışma başlattık. GES üretimine başladık. Nizamiye ve gümrük kapısını tamamen yeniliyoruz.  121 firma burada üretim yapıyor. Serbest Bölge Kayseri’nin yüzde 22’si kadar ihracatı karşılayan bir bölgedir. 2023 yılı itibariyle bu hızla artacak ve çok daha iyi konuma gelecek. Dolayısıyla bugün imzaladığım yatırım ile Kayseri’ye ve Serbest Bölge’ye kazandırmış olduk.” dedi.

 

Erciyas Holding sahibi Ahmet Erciyas ise “Artık bende bir Kayseriliyim. Şuanda Türkiye’nin en büyüğü konumunda bir şirketiz. Vagonlarımız Sivas ve Sakarya’da üretiliyordu. Kapasiteyi artırmak üzere Mustafa Başkanımın desteği ve Mehmet Özehaseki Bakanımın çabaları ile üçüncü fabrikamızı Kayseri’de kurmak istedik. Çok yakında Kayseri’den ihracatı Avrupa’ya biran önce başlatacağız. Hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu.

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.