EN
GESİ MAHALLESİNDEKİ KABAKAYA TÜMÜLÜSÜ ÇEVRESİ İLE BÜTÜNLEŞİYOR
26 Aralık 2021

      Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi ilçesi Gesi Mahallesi’nde yer alan Kabakaya Tümülüsün Arkeolojik Sit Alanı olarak koruma altında olduğunu ve bu tümülüs alan sınırının belirlenerek çevre düzenlemesi ve çevresi ile bir bütün haline getirileceğini söyledi.

      Kayseri il sınırları içerisinde 633 sit alanı bulunduğunu bunların tamamının tescilli olduğunu hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, 16 ilçe içerisinde yer alan toplam 633 sit alanından 100‘ünün Melikgazi sınırları içerisinde yer aldığını belirtti.

      Başkan Dr. Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi olarak tarihi yapı ve tarihe tanıklık eden eserler bakımından zengin bir yerleşim bölgesi olduğunu söyleyerek, “Kayseri sınırları içerisinde yer alan 633 Arkeolojik Sit Alanının 100'ü Melikgazi İlçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Yani Kayseri ilinde yer alan Tümülüslerin yüzde 6’sı Melikgazi ilçe sınırları içerisindedir. İlçenin her bölgesinde, her mahallesinden adeta tarih fışkırmaktadır. Anadolu’nun tarihi dokusu ve tapusu ilçemiz sınırları içerisindedir. Melikgazi adeta açık hava müzesi gibidir. Kabakaya Tümülüsü sit alanında sınır belirleme yapılarak bu alanın çevresi ile bütün olarak korunması sağlanacaktır. Kayserimiz, kültür ve sanat turizmin alt yapısını oluşturmaktadır.” dedi.

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.