ENKAZCILARIN TAŞINMASIYLA ÇEVRE VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALKTI
26 Nisan 2021

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde enkazcılar esnafının yeni yapılan Enkazcılar Sitesi’ne taşındıklarını söyleyerek çevre ve görüntü kirliliğinin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Melikgazi Belediyesi olarak güzel bir hizmetlere imza attıklarını söyleyen Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Enkazcıların olduğu bu alanı temizlemiş olduk. Burası şehir merkezinde olduğu için çevre ve görsel olarak bir kirlilik oluşturuyordu. Sivas Caddesi ile Hulusi Akar Bulvarı arasında bulunan noktada inşaat enkazı alımı ve satımı ile ekmeğini kazanan esnafımızı yeni yerlerine taşıdık. Esnafımızda onları daha nitelikli güzel bir yere taşıma düşüncemize sıcak baktı, bizi kırmadılar. Onlarında desteğiyle Yeşilyurt'ta yeni yapılan alana onları taşımış olduk. Görsel olarak gerçekten güzel bir ortam ortaya çıktı. Burasının temizliğini yaptık, şu anda toz toprak görünüyor ama hafriyatlar tamamen kaldırıldı. Güzel tertemiz bir hale geldi. Dolayısıyla şehir merkezindeki görsel kirlilikte ortadan kalktı. Enkazcı esnafımızda Yeşilyurt Mahallesinde yeni mekânlarında işlerine devam ediyor. Kimse mağdur olmadı. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.