Esentepe Diyanet Eğitim Ve Kültür Merkezi
Başlangıç Tarihi : 27.04.2020
Bitiş Tarihi : 0
Esentepe Mahallesinde mülkiyeti Melikgazi Belediyesine ait olan arsa üzerine hayırsever Sami İpek tarafından Mehmed Zahit Kotku- İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi yapılacaktır. Kadir Has Yüzme Havuzu yanında, Abdulhamid Han Bulvarı üzerinde 2100 m² 'lik alan üzerine Mehmed Zahit Kotku- İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi adlı proje tasarlanmıştır. 1345 m² 'lik kapalı alana sahip yapının giriş katında 4-6 yaş dönemindeki çocukların zihinsel, duygusal, sosyal, dinî ve ahlakî gelişimi destekleyeceği sınıf ve oyun odaları bulunmaktadır. Ayrıca giriş katta sınıf ve oyun odaları bir avlu etrafında birleştirilerek açık oyun alanları oluşturulmuştur. 1. Katta ise bayanların dini ve ahlaki eğitimlerini tamamlamalarına yönelik sınıflar ile toplu etkinliklerin yapılabileceği 140 m² 'lik çok amaçlı salon bulunmaktadır.