EN
MELİKGAZİ'DE GERİ DÖNÜŞÜM GÜÇLENİYOR
29 Aralık 2020
Referans ve örnek geri dönüşüm çalışmalarıyla bilinen Melikgazi Belediyesi, 2020 yılında 7 bin ton geri dönüşüm ve 50 bin litre atık yağ topladı.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi'de evsel atıkların ayrıştırılmış olarak geri toplanılmasına ilişkin çalışmanın başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Kağıt, metal ve cam atıkların ayrı ayrı toplanılması ile başlayan geri dönüşüm çalışmasının bugün lastik, pil, elektronik ve yemeklik yağ atıkların toplanılması gibi geniş bir çeşitliği kapsadığını hatırlatan Başkan Dr. Palancıoğlu, eğitimde en önemli konunun eğitim ve bilinçlendirme olduğunu belirtti.

2019 ile 2020 yılı karşılaştırmasında büyük bir farklılık ve gelişme olduğunu ifade eden Başkan Dr. Palancıoğlu, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Melikgazi Belediyesi çevre dostu bir belediyedir. Bu açıdan çevre kirliliğini önlemek hem de doğal kaynakların israfını önlemek amacı ile başlatmış olduğu ayrıştırılmış geri dönüşüm çalışması ile artık örnek ve referans gösteren bir belediye konumuna gelmiştir. Ayrıca 285 satış noktası, 1.920 işyeri, 23 kamu kurum ve kuruluşları, 302 okul, 3 üniversite, 3 yurt, 22 hastane ve 14 otelde iç mekan geri dönüşüm kutuları ve sıfır atık takımları ile ambalaj atıkları toplanmaktadır. 220 yılında 3500 bina, 135 bin daireye ulaşılmış olup aylık 500 bin adet poşet dağıtıldı. Bundan da yüzde 85 verim aldık. Kurum ve kuruluşlara 1.800 takım sıfır atık kutuları dağıtılmıştır. Atıkların toplanması çalışmasında Melikgazi Belediyesinin başarını oranı yüzde 90’larda olup bu Türkiye rakamların çok üstündedir. Bu bir bakıma Melikgazilerin geri dönüşüme vermiş olduğunu önemin bir ifadesidir. Geleceğimizi kurtarma ve gelecek nesilleri daha temiz bir Kayseri bırakmak için bize destek veren vatandaşlarımıza, esnaflarıma ve tüm kamu kurum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.”
2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.