TASMAKIRAN CAMンン MELンKGAZン BELEDンYESン誰E EMANET

TASMAKIRAN CAMンン

MELンKGAZン BELEDンYESン誰E EMANET

OSMANLI DヨNEMン KワLTワR MンRASI

Melikgazi Belediye Bakan Dr.Memduh Bykkl, Melikgazi Belediyesi olarak il軻mizde Osmanl Dnemi地e ait 18. Yzylla yapld tahmin edilen Kemeralt Mahallesi地deki tarihi TASMAKIRAN Camii地de restorasyon ile bakm ve onarm 軋lmasnn yaplacan syledi.

OSMANLI DヨNEMン YAPILARINDAN ENDER BンR ESER

TASMAKIRAN Camii地in tarihi mimarisi ve yap teknii asndan ehrimizde Anadolu Kltr Mirasn temsil eden eserlerden birisi olarak gnmze kadar ayakta kaldn belirten Bakan Dr. Memduh Bykkl Melikgazi Belediyesi 2016 ylnda 16 eserimizi tamamladk. 11 eserde ise 軋lmalarmz devam ediyor. ゙imdi ise   Kemeralt Mahallesi地de Kapan ve Tasma sokaklar arasnda bulunan TASMAKIRANCamii地de bakm ve yenileme 軋lmas yaplacaktr. Ta i輅liin gzel rneklerini sergileyen bu tarihi yap aslna uygun olarak belediyemizce onarlacak. Anadolu kltr miras olan TASMAKIRANCamii, yaplacak 軋lma ile salam ve bakml bir ekilde hem yeniden ibadete alacak hem de gelecek kuaklara emanet edilmi olacaktr dedi.

OSMANLI DヨNEMン KワLTワR MンRASI

Bakm, onarm ve yenileme 軋lmas yaplacak TASMAKIRAN Camii地de mlkiyet sorunu bulunmadn hatrlatan Bakan Dr. Memduh BykklMelikgazi Belediyesinin Tarihe Dokunu Projeleri ile yapmn tamamlanacan szlerine ekledi.

Tamakran Camisi(Melikgazi)

Kayseri Kemeralt Mahallesi地de Kapan ve Tasma sokaklar arasnda bulunan bu caminin ne zaman yapld bilinmemektedir. Ancak, XVIII. yzylda yapld sonraki yllarda yaplan onarmlarla zelliinden byk l錮de uzaklat sanlmaktadr.

Cami kareye yakn dikdrtgen planl olup, 12.60x14.50 m. l錮sndedir. ンbadet mekan drt aa stunla desteklenen dz bir toprak damla rtldr. Sonraki yllarda buraya ahap bir 軋t yaplmtr. Caminin kuzeydou kesinde minber-minaresi bulunmaktadr. Zeminden 2.95 m. ykseklikte olan minareye mihrap ynndeki 14 basamakl ta bir merdivenle klmaktadr. Minare drt stunlu olup, 0.98x0.95 m. l錮snde ayr bir alanda bulunmaktadr. Buradaki stunlarn kare kaideli sekizgen gvdeli ve baklava dilimli balklar vardr. Stunlarn tad yekpare par軋 zerinde sekizgen piramitli klah bulunmaktadr.

Hzl Men
Tantm Filmi