MÜTEAHHİTLER 17 HARǒTAN MUAF KENTSEL DÖNÜŞÜMDE
8 Ağustos 2017

MÜTEAHHİTLER 17 HARǒTAN MUAF KENTSEL DÖNÜŞÜMDE

BELEDİYEDEN ÖZEL İNDİRİM

Toplam 29 ayrı harçtan, 17 si için muafiyet uygulanıyor…

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi‘de devam eden KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULAMASINDA binaları inşa eden müteahhitlerin ödemesi gereken 17 çeşitli harç’ın alınmadığını söyledi.

Melikgazi de Kentsel Dönüşüm alanlarında yapılaşmanın hızlanması amacıyla şu anda üç mahallede “Müteahhitlere Bazı Harç ve Ücretlerde İndirim” uyguladıklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“KENTSEL DÖNÜŞÜM çalışması yapılan alanlarda Konut yapacak olan müteahhitlerden belediye olarak 17 ayrı harç alınmamaktadır. Böylece bu yapıların inşası cazip hale getirilmektedir. İnşaat da yapının inşaat ve kat adeti arttıkça indirim oranları da artmaktadır. Belediyeler açısından bu ücretler önemli gelir kaynakları. Bir inşaatın başlamasında çeşitli kurum ve kuruluşlar ile meslek odalarına olmak üzere 29 ayrı harç yatırmak zorundadır. Ancak biz belediye olarak 29 HARǒTAN 17 HARǒI ALMIYORUZ. Bu da KENTSEL DÖNÜŞÜM binalarının inşasını yapan müteahhitler için cazip hale gelmektedir. Bizim için önemli olan, bu mahallelerde gecekonduların yerini modern yaşam alanlarının alması ve daha fazla Melikgazili vatandaşımızın rahata kavuşmasıdır”