Engelleri Kaldırdık Avrupa Şampiyonu Olduk
2 Aralık 2017

Engelleri Kaldırdık, Avrupa Şampiyonu Olduk…

3 Aralık Engelliler Günü

Melikgazi Belediye Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü ilgili olarak yaptığı açıklama da “Melikgazi Belediyesi olarak engelleri kaldırdık, Avrupa Şampiyonu olduk. Melikgazi Belediyesi hem tekerlekli sandalye hem de ampute futbol milli takımlarında ki sporcuları ile 2017 yılında Avrupa Şampiyonluğu yaşadı. Engelli milli takımlara sporcu yetiştiren en önemli kulüplerden birisi olarak engelli sporcularında en büyük destekçisi olmuştur.” dedi.

Melikgazi Belediyesi olarak engellilerin onurlu yaşam mücadelesinde her zaman yanlarında olduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, “her sağlıklı insanın potansiyel bir engelli adayı olduğunu unutmaması” gerektiğini söyledi.

Engelli vatandaşlarımızın problemlerinin çözümünün şahıslar ve kurumlar olarak herkesi alakadar ettiğini, toplumda birlikte yaşıyorsak paylaşmayı, dayanışmayı ve yardımlaşmayı da bilmemiz ve uygulamamız gerektiğini ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, “ Engellilere verdiğimiz önemin bir ifadesi olarak bünyemizde Engelliler Ünitesi oluşturarak vazgeçilmezimiz olarak gördüğümüz engelli kardeşlerimizin sorun ve taleplerini kısa sürede çözüme kavuşturuyoruz. Talep halinde görme engellilere baston ve saat,bedensel engellilere tekerlekli sandalye veriyoruz.Meclisimizden oy birliği ile aldığımız kararla uzun yıllardır engelli kulüplerine ve sporculara maddi,manevi destek oluyoruz.Çünkü Melikgazi Belediyesi engel koyan değil, engelleri kaldıran bir belediye olmuştur.”dedi.

Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç,  Engelleri aşmış bir gelecek ümidiyle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Engelliler Günü vesilesiyle bir kez daha, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam dileğinde bulunduğunu sözlerine ekledi.