ENERJİ KİMLİK BELGESİ
5 Nisan 2017

MELİKGAZİ İLÇESİNDEKİ BİNALARDA

‘ENERJİ KİMLİK BELGESİ’

Kayseri de kış ayları sert ve uzun sürmekte...

Melikgazi belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçesinde yer alan binaların enerjiyi daha verimli ve tasarruflu kullanımı için kimlik kartı bulundurma zorunluluğu getirildiğini söyledi.

Dış cephe yalıtımı, sensorlu ışıldaklar

Belediye olarak enerjiye büyük önem verdiklerini ve bu amaç ile enerji de tasarruf sağlanması için binalarda mesken ruhsatı aşamasında dış yalıtım testi yaparak enerji kimlik belgesi istendiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, binalarda ısı yalıtımın yapılması ile % 50 enerji tasarrufu sağlandığını ayrıca dışa bağımlı enerji alımında azaltıldığını kaydetti.

Yaz aylarında da serin olması

Binalarda ısı yalıtım yapılarak sadece enerji de tasarruf sağlanmadığını ayrıca binalardaki bu yalıtımın yaz aylarında da sıcağı duvardan geçirmeyerek evi serin tuttuğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu:

“Melikgazi Belediyesi olarak çevre ve doğa dostu bir belediyeyiz. Enerjinin doğal kaynaklardan tedarik edildiğinden dolayı bu kaynakları tasarruflu kullanmalıyız. Bu amaç ile binalarda Enerji Kimlik Belgesi verilerek binalarda bir bakıma rekabeti oluşturuyoruz. Binalarda ısı yalıtımı yapılması ile hem kış aylarında daha az enerji tüketilecek ve daha ekonomik ısınma sağlanacak, hem yaz aylarında daha serin ev olacak ayrıca EVLERİN MALİ DEĞERİ de artmaktadır. Enerji Kimlik Belgesi ısı yalıtımı yapılmış binalara verilmektedir. Bunun için öncelikle ilçenin bina haritası çıkarıldı. Ev satın almak isteyenler evlerin Enerji Kimliğe bakarak ısı yalıtımı konusunda bilgi sahibi olacak ve yakıt harcamasını öğrenebilecektir“