ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ
7 Kasım 2017

ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ

TARİHİ BİNADA ÖĞRENCİ EĞİTECEK

Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bağlı olarak hizmet veren ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NE; Melikgazi Belediyesince Gülük Mahallesinde yer alan sivil mimarı tarihi yapı tahsis edildi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak sağlık, eğitim, emniyet ve spor hizmetlerine olduğu gibi Milli eğitimin gerçekleştireceği hizmetlere de destek ve yardımcı olduklarını bu amaç ile bina tahsis ettiklerini söyledi.

BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NE

Melikgazi Belediyesi olarak 23 tarihi yapıyı aslına uygun olarak onardıklarını ve hizmete sunduklarını belirten Başkan Dr.Memduh Büyükkılı砓 Melikgazi Belediyesi olarak mülkiyeti belediyemize ait olan Gülük Mahallesindeki 2 katlı ve toplam kullanım alanı 220 m2 olan sivil mimarı yapıyı ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NE tahsis ettik.2016 yılında aslına uygun onarımı yapılan tarihi yapı, kullanılan inşa malzeme ve yapısı 19. Yüzyılın tüm güzelliklerini taşımaktadır. Bu nadide yapı bundan böyle bilim ve sanatın hizmetinde olacaktır.  Tarihi yapı olup bir kültür hazinesidir. ÇETİN ŞEN BİLİM VE SANAT MERKEZİ’NE ek binası olarak hizmet verecek olan bina şehrimize hayırlı olsun“ dedi.

Kamu kurum ve kuruluşları ile dayanışma ve işbirliği içerisinde olduklarını bunun da Melikgazi’ye hizmet olarak yansıdığını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, eğitime, sağlığa ve emniyete verilen hizmet ve desteklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.