Burak Şen Melikgazi Belediyesinin Milli Gururu Olmuştur
6 Temmuz 2017

ENGELLİ MİLLİ BASKETBOLCU BURAK ŞEN

SPORUN VE SPORCUNUN DOSTU BAŞKAN BÜYÜKKILIǒI ZİYARET ETTİ.

Melikgazi Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı sporcusu  olan ve sergilediği üstün performans sayesinde Genç Milli Takıma seçilen Burak Şen Haziran ayında Kanada Toronto’da yapılan U23 Tekerlekli Sandalye Dünya Şampiyonası’nda Milli Takım ile yaşadığı Dünya ikinciliği sevincini Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile paylaştı.

Sporun ve Sporcunun Yegâne Dostu ve destekleyicisi  olan Melikgazi Belediye Başkanı ve Melikgazi Belediyespor Kulübü Onursal Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı,  elde ettiği başarılardaki en önemli destekçisi olan annesi Songül Şen ve Melikgazi Belediyesi Spor Kulübü (BESK) Başkanı Faruk Şahin ile birlikte ziyaret eden Burak, “Türkiye’yi, Kayseri’yi ve Melikgazi Belediyesi’ni milli forma ile en iyi şekilde temsil etmek için mücadele ettim. Milli takımımızla Şubat ayında Avrupa Şampiyonluğu sevincini yaşamıştık. Kanada’da yapılan Dünya Şampiyonası’nda amacımız şampiyon olmaktı. Finale kadar namaglup geldik. Ancak finalde İngiltere’ye yenilerek ikinci olduk. İnşallah bundan sonraki seneler de bu hedefimize ulaşmak için daha çok çalışacağız. Benim milli takıma yükselmemde ve kazanılan bu başarılarda pay sahibi olmamda ailemin,kulübümün,antrenörümün katkısı tartışılmaz ancak en büyük pay elbette bizlere kucak açan ve sahip çıkarak maddi manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’a aittir.Allah kendisinden razı olsun.”dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç,“Öncelikle kendi sporcumuz olan Burak kardeşimizi, milli takımımızın tüm sporcuları ve teknik heyetini tebrik ediyorum. Şampiyon olmalarını arzu ederdik. Ancak dünya ikinciliği de çok önemli bir başarı. Tekerlekli sandalye Basketbol branşında milli takımlar düzeyinde son zamanlarda ülkemiz büyük başarılara imza atıyor. Burak kardeşimizin de mücadele ettiği  U23 takımımız Şubat ayında Avrupa Şampiyonu olmuştu. Geçtiğimiz hafta A Milli Takım Avrupa Şampiyonu olarak göğsümüzü kabarttı, şimdide gençlerimizin Dünya 2. Ligi ile gururlandık. Elbette bu başarılar uzun uğraşlar sonucunda elde ediliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burak kardeşimizin başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Kulüp Başkanı Faruk Şahin’de Başkan Memduh Büyükkılıç’a engellilerin spor yapmalarına sağladığı imkan ve vermiş olduğu büyük destekten dolayı teşekkür etti.