BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ KENT ESTETİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ
12 Haziran 2017

Melikgazi aynı zamanda turizm şehri…

KENT ESTETİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ana cadde, bulvar ve çevre yolu gibi güzergahlarda bulunan kamu ve özel bina ve yapılarda görsel kirliği gidermek için çalışma başlattıklarını çünkü KENT ESTETİĞİNİ önemsediklerini söyledi.

Yol güzergahlarında kamu ve özel mülkiyete ait taşınmazların avlu, bahçe ve istinat duvarlarında belli bir standart getirerek buna göre inşa edeceklerini belirten Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, çalışmalarda kent estetiğini önemsediklerini birçok yol kenarlarında konutlarda dış cephe kaplaması yaparak görsel kirlilikleri bertaraf ettiklerini kaydetti.

Bina dış cephelerinde kent estetiği önemli

Bu kapsamda metruk bir binalar yıkılmakta, dış cepheleri kirlilik arz eden binalarda ise dış cephe düzenlemesi yapılacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılı砓Şehrimiz aynı zamanda bir turizm şehridir. Bu açıdan görsel kirliliğe izin vermiyoruz. Kent estetiğinde bir bütünlük sağlamak amacı ile yol güzergahlarında yer alan yapılarda dış cephe iyileştirmesi yapacağız. Bunun için Belediye Meclisimizden karar aldık.  Şu ana kadar 12 semtte görsel güzellik oluşturduk. Kayseri’ye ve Kayserililere yakışır bir çevre ve şehirleşmeyi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, binaların sadece dış cephe yenilenmesi gerçekleştirmekle  aynı zamanda ısı yalıtımı yaparak enerji tüketiminde tasarruf sağladıklarını sözlerine ekledi.