Başkan Büyükkılıç Gençler ile Buluşuyor
4 Ocak 2018

Seyyid Burhanettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerin Konuğu

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç

“Sanayi yatırım ve üretiminde teknik elemanlar önemli”

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh BüyükkılıçSEYYİD BURHANETTİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ öğrencilerinin "BİR DERSLİĞİNE ÖĞRETMENİM OLUR MUSUNUZ?" toplantısına iştirak ederek KENTLEŞME, SOSYAL BELEDİYECİLİK VE KENT YÖNETİMİ hakkında öğrenciler ile sohbet etti, çalışmalardan örnekler verdi.

Öğrencilerinin düzenlemiş olduğu bu tür etkinlikleri çok önemsediklerini çünkü eğitime ve öğretime çok önem verdiklerini belirten Başkan Dr  Memduh Büyükkılıç, özellikle bir ülkenin sanayi kalkınmasında teknik öğretim   çok önemli olduğunu teorik bilgiler yanında uygulamalı atölye çalışmaların işgücü istihdamında kaliteyi artırdığını kaydetti.

SEYYİD BURHANETTİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Müdürü Ramazan Güneş ileseminer öncesi okul binası ve sınıfları gezen Başkan     Dr. Memduh Büyükkılıç  “SEYYİD BURHANETTİN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ öğrencilerin düzenlemiş olduğu "BİR DERSLİĞİNE ÖĞRETMENİM OLUR MUSUNUZ?" bu ay ki konuğu olmaktan son derece mutlu oldum. Melikgazi ilçesinde okuyan öğrenciler çok şanslı çünkü Kayserililer eğitime ve öğretime büyük önem vermektedir. Öğrencilerimiz bu tür etkinlikler ile ufuklarını açıyor, meslekler hakkında bilgiler ediniyor ve geleceklerini planlıyor. Sizler şanslı bir nesilsiniz. Devletimiz ve yerel yöneticiler olarak bizler öğrencilerimize her türlü imkanı sağlıyoruz. Teknik bir lise oluşunuz açısından Kayseride bulunmanız bir şans çünkü Kayseri sanayi üretimleri açısından önü açık bir şehir ve şu anda bile şehrimizde 3 organize sanayi alanı var. Araba üretimine hazırız derken sadece arsa olarak değil sizlerin sayesinde işgücü olarak da hazırız diyebiliyoruz. Sizlere de sadece çalışmak düşüyor. Çünkü sizlerden başta aileniz ve bu millet çok şeyler bekliyor. Türkiye'yi 2023 hedefine ulaştıracak olan siz gençlerimizsiniz” dedi.

Programın sonunda Okul Müdürü Ramazan Güneş tarafından günün anısına BaşkanBüyükkılıç’a plaket takdim edildi.

Okul Müdürü Ramazan Güneş “Sıradan bir belediyecik anlayışının dışında Melikgazi Belediyesini referans bir belediye yapan başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Melikgazi Belediyesinin okullara verdiği desteği hiçbir zaman unutamayız. Her okulda mutlaka bir Melikgazi eseri vardır” dedi.