ARAÇLARIMIZIN TAMAMI TRAFİK SİGORTALI VE KASKOLU
3 Eylül 2017

MELİKGAZİ BELEDİYE ARAÇLARININ TAMAMI

TRAFİK SİGORTALI VE KASKOLU…

Hizmet araçlarının tamamı trafik sigortalı

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi mülkiyetinde bulunan hizmet araçlarının tamamının trafik sigortalı olduğunu söyledi.

Zorunlu trafik sigortası yaptırılmayan araçlar

Zorunlu trafik sigortası yaptırılmayan araçların trafiğe çıkamadığını ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıçzorunlu trafik sigortası yaptırılmayan aracın tespit edildiği zaman trafikten men edildiğini dolayısı ile hizmetin ve yatırımın yerine getirilemeyeceğini, bundan da kamunun ve toplumun zarar göreceğini kaydetti.

Melikgazi Belediyesi’nin Kayseri’nin % 50’den fazlasına hizmet verdiğini dolayısı ile bünyesinde 184 ağır iş makinesinin yanında 98 otomobil, kamyonet, pick-up, minibus ve otobüs gibi araçların da bulunduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

Sigorta işlemleri her yıl ihale ile yaptırılmaktadır

“Trafik kazaları genel olarak sürücülerin dikkatsiz ve hatalı araç kullanmasından kaynaklanmasının yanında bazen görünmeyen kazalar yada dışarıdan kaynaklanan nedenlerden dolayı da yaşanmaktadır. Bu gibi olumsuz durumlar yaşandığında ise araç sahibinin her zaman önlemini almış olması gerekmektedir. Bu da trafik sigortasını yaptırmakla olmaktadır. Zaten zorunlu trafik sigortasında, karayollarındaki bir kazada karşıdaki araca ya da 3. kişilere karşı verilebilecek zararları koruma altına almaktadır. Bu açıdan belediyemiz resmi bir kurum olarak tüm araçları sigortalı ve egzoz muayeneleri tamdır. Yani çevreci araçlardır. Araç sigorta işlemleri her yıl ihale ile yaptırılmaktadır.”dedi