103. Yılında SARIMAKIŞ
7 Ocak 2018

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç“Sarıkamış şehitlerimizi anmak, gelecek kuşaklara örnek davranışlarını aktarmak adına çeşitli etkinlikler ile gündem de tutmamız gerekmektedir.”

103. Yılında SARIMAKIŞ

ASRIN YÜRÜYÜŞÜNDE

ERCİYES’TE BULUŞTUK…

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığının bir çalışması olarak Kayseri Valiliğince organize Melikgazi Belediyesi’nde ortak olduğu proje kapsamında SARIKAMIŞ isimli yürüyüşünün gerçekleştirildiğini söyledi.

07 Ocak 2018 Pazar günü “Asrın Yürüyüşünde Erciyes’te Buluşuyoruz’ etkinliğine Sarıkamış şehitlerini anmak için 7′den 70′e her yaştan binlerce kişi anma törenlerine katıldığınıifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Sarıkamış yürüyüşünün tarihimizde önemli bir olay olduğunu vatan, millet ve bayrak sevgisinin bu Anadolu insanı için ne kadar önemli olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti.

Bundan yüz üç yıl önce Sarıkamış Yürüyüşüne katılanların aziz hatıralarının her zaman yüreklerde yaşayacağını vurgulayan Başkan Büyükkılıçaçıklamada bulundu:

“Anadolu insanı her zaman tarihi yaşamamış bizzat tarihi kendisi yazmıştır. Tıpkı bundan 103 yıl önceki 90 bin Sarıkamış Şehitlerimiz gibi bu topraklar için kendilerini nasıl feda ettikleri en iyi örneklerdendir. Anadolu İnsanı için vatan-millet-bayrak ve ezan ayrı bir önem arz eder. Bunun için bir canın önemi yoktur. Bugün Bu topraklarda birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak bu evlatların sayesindedir. Bu neden ile Sarıkamış şehitlerimizi anmak, gelecek kuşaklara örnek davranışlarını aktarmak adına çeşitli etkinlikler ile gündem de tutmamız gerekmektedir.Sarıkamış şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz..