Dr. Memduh BÜYÜKKILIÇ
Kazımkarabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Tanıtım Toplantısı
21 Temmuz 2017

KAZIM KARABEKİR MAHALLESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM TANITIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİLDİ

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan Kazımkarabekir Mahallesinde Kentsel Dönüşüm çalışmasına başladıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Kazımkarabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanının tanıtımı için 150 müteahhit firmanın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda teknik bilgiler ile çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Kayimder Başkanı Abdulkadir Kömürcü, Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın ve Proje müellifi Mehmet Kütahneci’nin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Kazımkarabekir Mahallesinde gerçekleştirilecek proje ile cazibe merkezi olacağını ve mahalle halkının hak ettiği sosyal yaşama kavuşacaklarını vurguladı.

BaşkanDr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;Şehrimiz gelişiyor, güzelleşiyor, Melikgazi bu gelişme ve güzelleşme içerisinde bir miktar daha ön plana çıkıyor. Melikgazi Belediyesi olarak şehirleşmeye büyük önem veriyoruz. Yaklaşık 20 senedir kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan son çalışma ise 320 bin m2 alan içeren Kazım Karabekir Mahallesi’nin birinci etabıdır. Yaklaşık iki aylık bir süreç olmasına rağmen anlaşmalarımız şu anda %65’lik bir orana yaklaştı. Bu süreç hızla devam ediyor. İkinci etabında yaklaşık 2136 daire içeren proje, 103 bin m2 yeşil alanıyla adeta şehrimizin yüz akı olacaktır.dedi