EN
TARİHİ GÖN HAN VE VEZİR HAN’DA YAPILAN RESTORASYON ÇALIŞMALARI İNCELENDİ
21 Aralık 2020

TARİHİ GÖN HAN VE VEZİR HAN’DA YAPILAN RESTORASYON ÇALIŞMALARI İNCELENDİ

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke ile beraber restorasyon çalışmaları devam eden Gön Han ve Vezir Han'ı ziyaret ederek inceleme yaptılar.

Tarihi eserlere sahip çıkan belediye olduklarını ve tarihe ışık tutan eserleri gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yapıldığını hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Yapımından tam 500 yıl sonra tarihi Gön Han’ı tekrar şehrimize kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık. Melikgazi Belediyemiz tarafından restorasyon çalışmalarına başladığımız geçmişiyle tarihin canlı izlerinin hala ayakta kaldığı Gön Han ve Vezir Han’daki çalışmaları yerinde inceledik. Yapılan çalışmalar hakkında  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye bilgiler aktardık. Anıtlar Kurulu'ndan aldığımız izinle bu bölgeyi tamamen yenileyeceğiz. Melikgazimize kültür, sanat ve sosyal alanda birçok projeyi hayata geçireceğimiz Gön Han ve Vezir Han'ı Kayseri’de en çok ziyaret edilen yerlerden biri olacak. Bir vakıfa ait olan Gön Han'ı kiralayıp restore ederek en kısa sürede turizme ve iş hayatına kazandırmayı amaçlıyoruz. Burası Kapalı Çarşı’ya, Kazancılar’a ve Vezir Hanı’na hayat verecek ve ayrıca sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı bir alan olacak. Projelerimiz Kayseri’mize çok yakışacak. Tarihimize sahip çıkmaya devam ediyoruz.” dedi.

Yapılan çalışmalar için Melikgazi Belediyesi’ne teşekkür eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, “Kayseri tarihiyle kadim bir şehir. 500 yıllık geçmişiyle tarihin canlı şahitlerinden olan ve Melikgazi Belediyesi tarafından restorasyonu devam eden Gön Han’daki çalışmaları yerinde inceledik. Mustafa Başkanımız sağolsun yok olmak üzere olan tarihi bir iş hanını ayağa kaldıracak ve burası yaşayan bir alan haline gelecek. Kapalı Çarşı’nın ve Vezir Han’ın komşusu olan tarihi yapımız inşallah yakın zamanda turizme ve iş hayatına sunulacak. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.