ÇOCUKLARA HAYVANLARA SAYGI VE SEVGİ İÇİN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
05 Ekim 2023

Melikgazi Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi hayvanat bahçesinde düzenlenen 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katılarak, çocuklara hayvan sevgisi ile ilgili bilgilendirme yaptı.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün, hayvanların yaşam hakkına saygı duymak, onların yaşam alanlarına müdahale etmemek, evde beslenen hayvanlara merhametli davranmak, koruyup kollamak için önemli bir gün olduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, "Hayvanlarımızın haklarını sadece 4 Ekim'de hatırlamamalıyız.  Hayvanlar da bizim gibi can taşıdığı için onların da yaşam hakkı vardır. Bugünün amacı, yaşadığımız dünyada insanlardan başka canlılar olduğunu bilerek, onların yaşam alanlarına saygı duymamız gerekir. İçinde bulunduğumuz dünyada yaşayan bütün canlıların hakları vardır. Kendi haklarını koruyamayacak canlıların da haklarını korumak bizlere düşüyor. Hayvanlara eziyet etmeme, ihtiyaçlarını giderme, bakım ve tedavilerini yapma hem insani hem vicdani hem ahlaki hem de inancımızın gereğidir. Onları da düşünerek hizmet ediyoruz. İlçemizin çoğu yerinde besleme noktalarına rutin olarak mama ve temiz su bırakıyoruz. Ayrıca sokak ambulansımız ile yaralanan ve hastalanan sokak hayvanlarına anında müdahale ediyoruz. Bu kapsamda Melikgazi Belediyesi olarak Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğünün organize ettiği Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizin de katıldığı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü için hayvanat bahçesinde düzenlenen etkinlikte çocuklarımızla bir araya gelindi. Hayvan sevgisi ve bakımı konusunda çocuklara bilgilendirme yapıldı. Çocuklarımızda erken yaşta bu farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Arkadaşlarımız etkinliğe katılan çocuklara hayvan sevgisi temalı puzzle ve kedi, köpeklere vermesi için kutu mama hediye ettik. Bu anlamlı etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.