ÇOCUKLAR MELİKGAZİ’NİN MASAL EVİ VE OYUNCAK KÜTÜPHANESİ’Nİ ÇOK SEVECEK
07 Aralık 2023

Anafartalar Mahallesi’nde hayata geçireceği Masal Evi ve Oyuncak Kütüphanesi projesi ile çocukları sevindirecek farklı bir projeye daha imza atan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, tesisi yapacakları eski Telekom binasındaki çalışmaları inceledi.

Her çocuğun oyuncağa erişebilmesi ve gönül rahatlığı ile oynayacağı bir mekâna sahip olmaları için Masal Evi ve Oyuncak Kütüphanesi yaptıklarını belirten Başkan Palancıoğlu, “Anayurt Mahallesi’nde Belsin Kürsü’de bulunan Telekom'un boş olan binasını kiralamıştık. Buraya Masal Evi ve Oyuncak Kütüphanesi yapıyoruz. Bu binayı şimdi projemizi uygulayacak şekilde tadilatlarını yapıyoruz. Binamızı güçlendirdik. Bakımlarını ve aynı zamanda bölmelerini yaptık. Burayı Kayseri'ye yakışacak çok güzel bir proje yaparak inşallah en kısa sürede hemşerilerimizin kullanımına açacağız. Aynı zamanda da küçük çocuklarımız için çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Dolayısıyla burada hem masal anlatılacak hem tiyatroları oynanacak hem de eğitimler verilecek. Aynı zamanda içerisinde bir de kafemiz olacak. Kütüphanemizde çocuklarımız için akıl oyunları da mevcut. Çocuklarımız kütüphaneden kitap alır gibi 15 günlüğüne alıp oynayıp geri iade edecekler. Tesisin üst katında ilkokul ve ortaokul çocuklarımız için bir ‘Çocuk kütüphanemiz’ olacak. Kendilerine ayrılmış çok güzel bir alanda kitap okuyacak, derslerini yapacak ve buradaki eğitimlere katılacaklar. Tesisimiz merkezi konumda olması, raylı sistem ve ana cadde üzerinde olmasından dolayı ulaşımı son derece kolay. İnşallah 3 ay içerisinde buranın tamamlanmasını sağlayacağız. Çocuklarımıza sadece eğitim alanında değil her alanda destek veriyoruz. Bu da Kayseri için bir ilk olacak. Oyuncak Kütüphanesi ve Masal Evi’miz Melikgazi’mize ve Kayseri’mize hayırlı olsun.” dedi.