EN
ONKOLOJİ HASTANESİ ZİYARET
17 Nisan 2019

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu,

“Sosyal sorumluluk ve gönül belediyeciliği kapsamında lösemili çocukların gönüllerine dokunuldu”

 

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Üyeleri, Erciyes Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde yatan lösemi hastası çocukları ziyaret ederek halk oyunları gösterisinde bulunarak, bilmeceler sordular, sihirbazlık gösteri yaptılar ve hep birlikte pasta ikram ettiler ve hediye vererek gönüllerince eğlenmelerini sağladılar.

Melikgazi Çocuk Meclisi Üyeleri, lösemi tedavisi gören çocukların iyi bir tedavi ve en önemlisi yüksek bir moral desteği ile yüzde 85 oranlarında iyileşme tespit edildiğine dikkat çekerek 'hem geçmiş olsun hem de moral amaçlı' ziyarette bulunduklarını ifade ettiler.

Ziyaretin yararlı olduğuna dikkat çeken Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi yetkilileri, "Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi üyelerinin göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. Bir gün tedavi gören bu çocuklarımızda iyileşecek ve sizlerin arasına katılarak burada sergilediğiniz gösterilerde onlarda görev alacaklardır." dedi.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu "Fırsat buldukça huzurevi, çocuk yuvası gibi kurumları ziyaret ederek toplumda onların yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz. Bizler gönül dostu olarak bu topluluğun birer üyesiyiz. Birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımıza moral vermek ve yalnız olmadıklarını hissettirmek ve onlara her şeyin en güzelini yaşatmak için elimizden gelini yapmaya çalışıyoruz. Bizler kimsesizlerin kimsesiyiz. Bu vesile ile bende çocuklarımıza acil şifalar diliyorum, birlikte mutluluk ve huzur içerisinde bir yaşam sürmelerini temenni ediyorum."  dedi.

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.