EN
MELİKGAZİ'DE SOKAK OYUNLARI
30 Temmuz 2019

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu,

“Yaz okulu öğrencilerine

‘yöresel sokak oyunları” öğretiliyor

 

 Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yaz kurslarına katılan öğrencilere verilen SOKAK OYUNLARI etkinliklerine iştirak ederek çocuklar ile oyun oynadı.

‘Sokak Oyunlarının’ aslında bir toplumun sözlü tarihi olduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, çocuk oyunları ile mahalle, site veya apartmanlarda oturan çocukların birbirleri ile tanışmalarına, dostluk kurmalarına en önemlisi sosyalleşmelerine büyük katkı sağladığını kaydetti.

Çocuklara özel projeler arısında Kayseri ve Yöresi Çocuk oyunlarını anlatan bir eserin basımı için projeleri bulunduğunu ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi yaz okullarına katılanlar eğlenerek, öğreniyorlar. Danışmentgazi Sosyal ve Spor Tesislerinde yaz okuluna gelen öğrencilerin SOKAK OYUNLARI derslerine katılarak, hoş ve güzel bir vakit geçirdik. Eğlenerek öğreniyorlar, öğrendikçe de kendilerine güvenleri geliyor. Sokak oyunları deyip geçmeyelim anne ve baların en büyük sorunu şu anda sanal oyunlar olduğunu biliyoruz.” dedi.

Başkan Dr. Palancıoğlu, yaz okuluna katılan öğrencilerin yine eğlenerek ve gezerek öğreneceklerini, bilgilendirilecekleri ve bilinçlendirilerek topluma kazandırılacaklarını sözlerine ekledi.

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.