EN
MELİKGAZİ AĞAÇLANDIRMADA 15 YIL ÖNE GEÇTİ
26 Aralık 2019

MELİKGAZİ AĞAÇLANDIRMADA 15 YIL ÖNE GEÇTİ

 

2020 yılını ağaçlandırma yılı ilan eden Melikgazi Belediyesi Melikgazi’nin daha hızlı bir şekilde yeşillenmesi için çalışmalara başladı.

İlçenin birçok noktasına 10 ila 35 yaş arası büyük ağaçlar diken Melikgazi Belediyesi, birçok mahalle, cadde ve sokaklarda devasa ıhlamur, meşe, çınar ağaçlarını toprakla buluşturuyor.  

Melikgazi’deki yeşil dokunun her geçen gün artacağını vurgulayan ve sahada ağaç dikimine katılan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi olarak farklı bir uygulama başlatıyoruz. Geçtiğimiz aylarda aldığımız binlerce ağacı, toprakla buluşturmaya başladık. Köklerini de leonardit madeni ile birlikte dikip daha hızlı kök salmasını sağlayacağız. Diktiğimiz ağaçların en küçüğü 10, en büyüğü yaklaşık 35 yaşında. Melikgazi’mizin 10-15 yılının daha öne çekip zamandan tasarruf yapıyoruz. Yaklaşık 10 metre boyunda ağaçlar dikeceğiz. Böylelikle hem bakım maliyetlerini en aza indirgemiş olacak, hem de ortalama 15-20 yıllık süre zarfında kavuşacağımız görüntüyü anında halkımızla buluşturmuş olacağız. Bu örnek bir çalışma. Ağaçlar öncelikle Prof. Dr. İhsan Ketin Bulvarı, İğdelidere Caddesi, Yıldırım Beyazıt ve Konaklar Mahallesi güzergahında yer alan kanal boyu etrafında dikilecek ve Danışmentgazi Mahallesinden Sivas Bulvarına yeşil bir bant oluşturulacak. Devamında yol kenarları, park ve bahçelerimiz ve ağaçlandırma alanlarımızda dikim faaliyetleri devam edecek. Şehrimizin aktif ve pasif yeşil alanlarına önemli bir katkıda bulunacak, ‘Daha Yeşil Bir Melikgazi’yi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, mevsim şartları uygun olduğu her sürede ağaçlarının dikimin devam edeceğini hatırlatarak ağaçların Melikgazi’nin geleceğine miras olduğunu söyledi.

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.