EN
MECLİS ÜYELERİ AĞAÇ DİKİMİNDE BULUŞTU
27 Aralık 2019

MECLİS ÜYELERİ AĞAÇ DİKİMİNDE BULUŞTU

İlçenin birçok noktasına 10 ila 35 yaş arası büyük ağaçlar dikmeye başlayan Melikgazi Belediyesi, meclis üyeleri ile kanal boyunda farklı türde birçok ağacı toprakla buluşturdu.

Birçok mahalle, cadde ve sokakta devasa ıhlamur, akçaağaç, meşe, çınar ağacı diktiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Bugünkü ağaç dikimini belediye meclis üyelerimiz adına yapıyoruz. Her bir ağaca meclis üyelerimizin ismini vereceğiz. Bugün hayırlı güzel bir iş yaptık. Büyük ağaçlarımızı çok uygun fiyata alarak Melikgazi’mizde ağaçlandırma çalışmalarımıza başladık. Melikgazi’yi yeşillendirmek bizler için önemli.  Ağaçlar uyku dönemine girdiğinde sonbahar ve ilkbahar ayında ağaç ve fidan dikimi yapılıyor.  En küçüğü 15 yaşında olan 10 metre uzunluğunda çınar, ıhlamur, akçaağaç gibi birçok ağacı toprakla buluşturuyoruz. Küçük fidan dikildiğinde 10-15 seneyi buluyor bir ağaç haline gelmesi. Bu yüzden büyük yaşta ağaçlar aldık. Ana akslarda ağaç dikimimiz devam edecek. Melikgazi’mizde kısa zamanda yeşil bir ortam oluşacak. İnşallah önümüzdeki ay 25 ve 35 yaş arası çınar ağacı aldık. Onları da şehir merkezinde uygun noktalara dikeceğiz. Dönem dönem farklı kurum ve kuruluşlarla ağaç ve fidan dikimimiz olacak. Hayırlı olmasını dilerim. Melikgazi’nin çok daha güzel ve daha yeşil olması için el birliği ile çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Yaptıkları bu farklı uygulama ile bir ilki hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Dr. Palancıoğlu, Melikgazi’nin ağaçlandırmada 15 yıl öne geçtiğini söyledi.

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.