Görsel ve çevre kirliliğine taviz yok…

'Şehir içerisinde açıkta odun,

kömür satmak ve odun kesmek”

Çevre ve Halk Sağlığı açısından sakıncalı

Mahallelerde hızar ile odun kesmek sakıncalı ve tehlikeli…

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin gerçekleştirdiği yatırım ve hizmetler ile çevreci bir belediye olduğunu kanıtladığı gibi çevre doğa dostu belediye olarak birçok ödül verildiğini bildirdi.

Soğukların gelmesi ile birlikte mahalle aralarında ruhsatsız odun ve kömür satmak isteyenlerin olduğunu hatta büyük hızar makineleri ile ağaç doğramak istediklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Görsel kirliliğe, çevre kirlenmesine, halk ve insan sağlığını tehdit eden tüm unsurlar ortadan kaldırılması için gerekli yasal işlemleri yaptıklarını kaydetti.

Kayseri Güzelliklerin Buluştuğu Şehir

Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

İnsan sağlığını tehdit eden her türlü unsur ve çalışmaları ortadan kaldırmak için her türlü yetki ve yasal dayanağımız mevcuttur. Çünkü belediye olarak öncelik insan ve halk sağlığıdır. Bu sebep ile her yıl haşarata karşı ilaçlama yapıyoruz. Dere yataklarını koruma altına alıyor ve ilaçlıyoruz. Gürültüye karşı önlemler alıyoruz. Soğukların başlaması ile açıkta odun satmanın ve odunları hızar ile kesmenin sağlık açısından sakıncalı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.    Belediye denetimlerin de tespit edilen kaçak olarak yayılmış baraka türünde odun ve kömür satıcılarına izin vermiyoruz. Zaten bu esnaflar için büyük bir site yapıldı. Hele büyük hızar ile odun keserek çevreyi kirletmelerine, gürültülü çalışmalarına kesinlikle izin vermiyoruz”