EN
BAŞKAN PALANCIOĞLU, ALZHEİMER HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKTİ
23 Eylül 2019

BAŞKAN PALANCIOĞLU, ALZHEİMER HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

 

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ve Eşi Emel Palancıoğlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla Alzheimer Derneği Kayseri Şubesi'nin düzenlediği etkinliğe katıldı.

Alzheimer Derneği'nde düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Dr. Nail Anlar, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Dernek Başkanı Dr. Hatice Kübra Şirin ve hasta yakınları katıldı.

Alzheimer hastalığının giderek önem taşıdığını aktaran Başkan Dr. Palancıoğlu, "Alzheimer; hafıza ve konuşmayı etkileyen, unutkanlıkla kendini gösteren, günlük yaşamın gerektirdiklerini uygulayamama gibi sorunlara yol açan ve giderek ilerleyen bir hastalıktır. Günümüzde artık yediğimiz şeylere, gıda tüketimine dikkat etmeliyiz. Doğal beslenme bu kapsamda çok önemli bir hal alıyor. Alzheimer’dan hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. O yüzden bunun önüne geçmek için bilinçli bireyler olmalı, kalbimize iyi bakmalı, zihnimizi çalıştıran aktiviteler yapmalıyız. Dernek Başkanı Hatice Hanım'a teşekkür ederim. Belediyemizin hizmet ettiği bu dernekte güzel hizmetler veriliyor. Hizmetleri tamamen gönüllü. Bizim de belediye olarak sağlık en önem verdiğimiz konular arasında. El ele verip, hasta ve ihtiyaç sahibi insanların ellerinden tutmamız gerekiyor. Bizler belediye olarak her zaman hizmetinizdeyiz. Elimizden geldiğince destek vermeye devam edeceğiz. Bu etkinliği düzenleyen Alzheimer Derneği Kayseri Şubesine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de 21 Eylül Dünya  Alzheimer Günü’nü kutluyorum." dedi.

 

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.