EN
643. MİMARSİNAN EVLİYALAR GÜNÜ
30 Haziran 2019

    Mimarsinan Anma ve Evliyalar Günü, Mimarsinan Evliyalar Bölgesinde yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile birlik ve beraberlik içerisinde kutlandı.

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Ak Parti Melikgazi ilçe Başkanı Gökhan Ülke, İl Müftü Yardımcı Mehmet İzci, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

50 kazanda, 75 kişilik bir ekip tarafından saat 04.00’de başlayan ve yaklaşık 8 saatlik bir çalışma ile hazırlanan etli bulgur pilavı anma gününe gelen katılımcılara ikram edildi.Evliyalar mezarları başında dualar ile anıldı…

Bir şenlik havası içerisinde kutlanan programda evliyaların mezarları başında dualar ile anıldığını ve Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın verdiği konserlerin katılımcılar tarafından ilgi ile izlendiğini belirten Başkan Dr. Mustafa PalancıoğluVatandaşlarımız yoğun ilgi göstermesi bu tür etkinliklerin halk tarafından sahiplenildiğinin bir ifadesidir. Huzur içerisinde nice Mimarsinan’ı Anma ve Evliyalar Gününe erişmeyi, birliğimize, beraberliğimize, kardeşlik ve dayanışmamıza vesile olmasını temenni ediyorum. Allah dostları elbette ki bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, dayanışmamıza vesile oluyor. Şehrimizin manevi mimarları olan başta Seyyid Burhanettin Hz. olmak üzere, Davut-el Kayseri, Şeyh İbrahim Tennuri Hz. gibi en önemlisi Melikgazi’mizin ismini taşıyan Melikgazi Hz. gibi hem gönülleri fethetmiş hem de bu Anadolu topraklarını İslam’a kazandırmış olan bu Allah dostlarına minnet duyuyor, dualar ediyoruz. Davetimize icabet eden tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ise “Tarihimize kültürümüze sahip çıkma anlayışı içerisinde böyle güzel bir geleneği sürdüren başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Pilavların pişirildiği kazanları dolaşan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ile protokol üyeleri vatandaşlarla sohbet ederek birlikte pilav dağıttı. Misafirlere ayran, tatlı ve su ikramlarında bulunuldu. Hazırlanan pilav, vatandaşların yoğun ilgisi ile kısa sürede tükendi. Etli bulgur pilavını afiyetle yiyen vatandaşlar ise bu geleneğin daha uzun yıllar sürdürülmesini istediler.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, evliyalar bölgesine gelerek etkinliğe katılan vatandaşların sofralarına da konuk olup muhabbet ederek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.