Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç

“uzlaşma komisyonları ile

mahkemelerin yükünü azaltacağız”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Belediyelerin tamamı için UZLAŞMA KOMİSYONLARI kurulacağını ve komisyonlar ile vatandaşların sorunlarının kısa sürede çözüme ulaştırılacağını söyledi.

Kamu da en büyük sıkıntının ve zaman kaybından dolayı  ekonomik kayıpların anlaşmazlıklarda mahkeme yolunun seçilmesi olduğunu belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç “Kamu da anlaşmazlıklar mahkeme yolunun seçilmesi hem kamu hem de birey için en tabi haktır. Ancak birçok küçük anlaşmazlıklar ve yanlış anlaşılmalardan dolayı birçok olay ve işlem mahkemeye taşınmaktadır. Sonuç itibari ile yargının yükü ağırlaşmakta uzun süren davalar ile zaman ve ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Bu açıdan Belediyelerde UZLAŞMA KOMİSYONLARI kurulacak olup vatandaşların iş ve işlemleri kısa sürede çözüm getirilecektir ” şeklinde konuştu.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç,  Uzlaşma Komisyonların kurulması için hukuki alt yapının hazır olduğunu ve bilgili konusunda uzman personel ile kamu yatırım ve hizmetlerine hız verileceğini sözlerine ekledi.