EN
'' ŞEHİR MERKEZLERİNDE TİCARET ARTIRILARAK, EKONOMİYE VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLANACAK ''
11 Mayıs 2019

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu,

 

“Şehir merkezinde ticaret artırılarak,

ekonomiye ve istihdama katkı sağlanacak”

 

Kayseri Küçük Millet Meclisin Mayıs ayı ‘KAYSERİ’DE MERKEZ TİCARETİN CANLANDIRILMASI’ konulu toplantısının konuğu olan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri ilinde alış veriş alışkanlığının hanım ağırlık olduğunu dolayısı ile gündüz saatlerinde alış veriş yapan hanımların akşam saatlerinde çarşıdan ayrılarak ticaretin adeta sona erdiğini söyledi.

Melikgazi şehrinde çok merkezli alış veriş alanları oluşturulması için çalıştıklarını örnek olarak İLDEM, Bel-Sin ve Beyazşehir gibi toplu konutlarda da çarşı merkezleri bulunduğunu hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu Kayseri merkez bölgesinin çok amaçlı bir işlevi bulunmaktadır. Çarşı ve alış vermezi, bankalar, kuyumcular, tarihi mekanlar ve kültür yolu, kapalı çarşı adeta iç içe geçmiş durumdadır. Bankalar ve kuyumcular 18.00’de kapatınca çarşı merkezinin büyük bir kısmında ticaret bitiyor. Ayrıca ailede hanım ağırlık bir alış veriş olması sonucu çarşı merkezinde erken saatlerinde ticaret sona ermektedir. Bu neden ile çarşı merkezinde hanımlara özgü sosyal mekanların artırılması, çocuk odası özel wc’ler, sosyal alanların artırılması alış veriş saatini uzatabilir. Ayrıca ailece alış veriş yapma alışkanlığı artırılabilir. Aile hayatına önem veren bir hizmet anlaşımız mevcut. Bunun için öncelikle olumsuzları kaldırılması lazım. Otopark sorunu çözülmeli, tarihi mekanlar ve çarşı bol ışıklandırılmalı, Kültür Yolu ve alış veriş birleştirilmeli, etkinlikler ile çarşı aktif hale getirilmelidir. Hunat, Kiçikapı ve Düvenöü gibi meydanlar oluşturulmalıdır” dedi.

Çarşı merkezlerinde fotoğraf çekim alanları, sanat ve kültür alanları ve sergi salonları, müzik konserleri ile çarşı merkezlerin; aileye hizmet veren ve ilgi çeken sosyal birer mekan olması gerektiğini belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, aileler, gençler ve hanımlar için çarşı merkezlerin güvenli hale getirilmesi loş, karanlık, virane yapıların ortadan kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Kayseri ilinin bir üretim ve ticaret merkezi ile bölge şehir olması avantajını iyi kullanacaklarını hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, çarşı merkezinde ticaretin canlandırılması için proje hazırladıklarını ve bunun için çok yönlü çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

 

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.