EN
"ÖNCE YAYA" TAKTİR TOPLUYOR
25 Haziran 2019

           Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer alan okul yollarının giriş ve çıkış yönlerine yaya öncelikli yazısı ve logoları çizildiğini söyledi.

 

          Melikgazi şehrinde 215 okul yolu tespit edildiğini ve bu okulların bulunduğu cadde ve sokaklarda sürücüleri uyaran veya hatırlatan YAYA ÖNCELİKLİ geçiş alanları oluşturulduğunu belirten Başkan Palancıoğlu “Artık bilindiği gibi trafikte geçiş üstünlüğü yayalarındır. Bunun ile ilgili olarak milli bir seferberlik başlatılmıştır. Okul önlerinde ise bu daha da önem kazanmaktadır. Bu neden ile şehrimizdeki okul önlerine gidiş ve geliş çift yönlü olmak üzere YAYA ve yaya logosu çizilmektedir. Şimdiye kadar 83 okul önünde bu çalışma tamamlandı” dedi.

 

          Bu çalışmanın okullar ile sınırlı olmayacağını kreşler, sağlık ocakları ve hastane önlerinde de devam ettireceklerini ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, trafikte öncelik yayalarda ve bunun için gerekli her türlü eğitime, projeye ve birlikte çalışmaya destek olacaklarını sözlerine ekledi.

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.