EN
'' BERAT KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN ''
19 Nisan 2019

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu,

“BERAT KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN”

 

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Berat Kandili’nin birçok güzelliğe, iyiliğe, affa ve kardeşliğe vesile olması için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Kardeşliğe, Sevgiye, Hoşgörüye ve Barışa

Berat Gecesi’nin, dargınlıkların giderilmesine, küskünlüklerin son verilmesine, kardeşliğe, sevgiye, hoşgörüye ve barışa vesile olduğunu ve bunun için insanların çaba göstermesi gerektiğini belirten Dr. Mustafa Palancıoğlu, Hz. Muhammed'in bu gecede Cenab-ı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelediğini vurguladı.

Şaban ayının 14. gününü, 15. gününe bağlayan gecesi

Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi Berat gecesi olduğunu hatırlatan Dr. Mustafa PalancıoğluBerat Gecesi bilerek veya bilmeyerek işlenen hata ve günahlardan tövbe ederek, günahların kalplerde bıraktığı kirlilikten arınma, sıkılan ve bunalan ruhların Yüce Rabbimizin rahmetine ve mağfiretine ulaşması adına Müslümanların önüne açılmış bir fırsat kapısıdır. Berat Kandili’nin Cuma günü olması ayrı bir güzellik, bu açıdan mübarek Cuma gününüzü de kutluyorum. Allah hayırlara vesile eylesin. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bu gece hep beraber dualarda birlikte olacağız inşallah.”  dedi.

 

 

2021 Kayseri MELİKGAZİ Belediyesi Tüm Hakları Saklıdır.